Završeno snimanje projekta "Zaboravljeni recepti područja Dravski peski"

12.04.2021. 08:55:28

Završeno snimanje projekta "Zaboravljeni recepti područja Dravski peski"

Turistička zajednica područja "Dravski peski" prošle godine pokrenula je projekt "Zaboravljeni recepti područja Dravski peski" u kojem je glavni cilj bilo pronalaženje i spašavanje starih recepta od zaborava. Prošle godine to je odrađeno u nešto skromnijem izdanju, fotografiranjem tih jela i prikupljanjem recepata. Ove godine odlučili smo sve to snimiti kako bi svi mogli vidjeti i sami proces kuhanja tih tradicionalnih jela. Naš projekt predstaviti ćemo i u sklopu projekta "Zaboravljena jela Podravine", a nakon toga ćemo na našem youtube kanalu objaviti zasebni video svake udruge koja je sudjelovala u projektu, a u njima ćemo vam otkriti način pripreme ovih vrhunskih tradicionalnih specijaliteta područja "Dravski peski". 

U planu je i izrada kuharice, a čim to epidemiološka situacija dozvoli i manifestacija "Zaboravljeni recepti područja Dravski peski" gdje će svi turisti i posjetitelj iimati priliku i kušati sva ova jela. 

Zahvaljujemo se svim udrugama koje su prepoznale ovaj naš projekt kao i svima koji su na bilo koji način doprinijeli njegovoj relizaciji. U snimanju su sudjelovale članice i članovi udruga: Udruga umirovljenika Podravske Sesvete, Udruga žena Kloštar Podravski, Udruga Hrvatska žena Ferdinandovac, HFD Sesvečice i Folklorna udruga Kloštar Podravski.

Nakon što objavimo sve videozapise s receptima, na red nam dolazi izrada kuharice. Radujemo se nastavku projekta,a ovim putem pozivamo sve udruge koje misle da imaju neke stare tradiconalne recepte neka nam se slobodno jave jer je cilj skupiti ih što više i spasiti ih od zaborava.