Naše more nije Jadransko, naše more je more šuma i piše se bezbrojnim nijansama zelene.. Zaronite u kontinentalno more čistog zraka i udahnite mir. Udahnite kilometre tišine. Jer one nemaju cijenu.

Bilogora – tajanstveni svijet ruralne ljepote

Bogatstvo prirode, pogledi u daljinu od kojih zastaje dah, brojne biljne i životinjske vrste, šumski puteljci koji vas vode u istraživanje, nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Idealno mjesto za bicikliste, jahače, izlete s obitelji, promatranje ptica, te uživanje u čarobnim pogledima. Na obroncima Bilogore, nalaze se brojne klijeti i vinogradi marljivih ljudi koji mukotrpno rade cijelu godinu kako bi njihovi gosti i posjetitelji mogli uživati u kapljicama rajskog nektara – vina.

Zelena magična gora kontinentalne hrvatske koju čini posebnom niz brežuljaka darežljivo rasutih duž podravske ogrlice od sjeverozapada prema jugoistoku u duljini čak 70 km.
Izvorište Bilogore je pritoka rijeka Česme (Bjelovarski, Ciglenski i Severinski potok, Kovačica, Mlinište, Velika, Račačka rijeka, Žavnica) i Glogovnice (Oslavica).

Bilogora je područje prekriveno gustom šumom bukve, hrasta kitnjaka, hrasta lužnjaka, graba a na obodima joj smireno leže bogati vinogradi, voćnjaci i kukuruzišta. Ceste koje vode iz Bjelovara u Đurđevac, Virje i Novigrad Podravski te iz Grubišnoga Polja u Viroviticu, Špišić, Bukovicu i dr. presijecaju ovo zeleno šumsko bogatsvo pokazujući putniku koji se naše u podnožju Bilogore poznata naselja Koprivnica, Đurđevac, Pitomača i Virovitica, a uz jugozapadno put vas vodi u Križevce, Bjelovar i Grubišno Polje. Naša Turistička zajednica obuhvaća područje četiri općine Koprivničko – križevačke županije: Ferdinandovac, Kalinovac, Kloštar Podravski i Podravske Sesvete i veći dio  obuhvaća prirodno područje Bilogore koje obiluje nestvarnim prirodnim krajolikom, vrijednom kulturnom baštinom i darežljivom gastro ponudom.