Želite li da vam dnevni boravak bude mekani riječni sprud, da vam plaža bude jastuk a jedina muzika koju ćete čuti, pjev ptica iz dravskih šuma posjetite područje Dravskih Peski! Jer nije plaža samo more :)

 Priča o Dravi - europskoj Amazoni

Srebrno siva vijugava ljepota, predstavlja neodvojivi dio područja Dravski Peski i cijele središnje Podravine. Kao žila kucavica i simbol ovog pitomog a ipak tajanstvenog i neistraženog područja prepunog umjetnika, čarolije prirodnih pejzaža, tajnih starih recepata, običaja i kulturnih znamenitosti, riječni rukavci Drave predstavljaju najpoznatiju razglednicu područja Dravski Peski. Na njenim sprudovima se rađaju prve ljubavi, tamo se pjeva, pleše, kupa, ljeti se traži hlad i pronalazi osvježenje kakvo samo može dati divlja rijeka, a zimi se pronalazi beskonačna Tišina u njenom raskošnom smiraju. Drava je dom filozofima, sanjarima, pjesnicima, tragaocima za mirom, no isto tako je i dom avanturistima, aktivnim turistima i posjetiteljima koji mogu uživati u rafitngu, vožnji brodovima, kanuingu..

Drava – ljepotica alpskih i panonskih predjela

Mistična ljepotica Drava, dugačka je čak 725 kilometara, povezuje alpska područja Italije Austrije i Slovenije s panonskim područjima Hrvatske i Mađarske. Izvor rijeke Drave nalazi se u planinskom lancu Dolomiti diSesto. Ono je u blizini jezera Dobbiaco (Toblach) u Italiji, na 1450 metara nadmorske visine. Rijeka teče prema istoku kroz Austriju (Tirol i Korušku). Tamo je sastavni dio Dravske doline, najduže uzdužne doline u Alpama. Odande teče jugoistočno kroz Sloveniju, vijuga kroz Hrvatsku i jug Mađarske, gdje tvori granicu.