U Prugovcu proslavljen blagdan sv. Margarete

19.07.2021. 09:01:02

U Prugovcu proslavljen blagdan sv. Margarete

TZ područja Dravski peski, Općina Kloštar Podravski i udruge iz Prugovca organizirali su proslavu blagdana sv. Margarete u Prugovcu koja se održala u subotu i nedjelju. Program je počeo u subotu nogometnim turnirom na kojem je sudjelovalo šest ekipa : NK Prugovac, NK Mladost KP, ŠNK Bušpan, NK Croatia Grabrovnica, NK Podravec Dinjevac i NK Šandrovac. Igralo se jedno poluvrijeme po 45 minuta, a ekipe su bile raspoređene u 2 skupine iz kojih su dvoje najbolje plasirane ekipe išle dalje. Iz skupine A dalje su prošli NK Prugovac i NK Dinjevac, a iz skupine B ŠNK Bušpan i NK Mladost KP koji su nastavili natjecanje u nedjelju.

Nedjeljni program počeo je Svetom Misom u crkvi Sv. Barbare u Prugovcu. U popodnevnim satima odigrana su polufinala između ŠNK Bušpan i NK Podravec Dinjevac (0-4) te domaćina NK Prugovac i Mladosti KP (0-1). U borbi za treće mjesto između NK Prugovca i ŠNK Bušpana uspješniji su bili domaćini rezultatom 5-2 dok je u finalu NK Mladost KP pobjedila Podravec iz Dinjevca rezultatom 2-1.

Za najboljeg golmana izabran je Tomislav Sabađija iz NK Prugovac, za najboljeg igrača Lovro šandrovčan iz NK Mladosti, a najbolji strijelac bio je Robert Greguljaš iz NK Podravca Dinjevac.

Osim nogometnog turnira, održavalo se i natjecanje u kuhanju gulaša gdje se natjecalo 13 ekipa. Po ocjeni stručnog žirija u sastavu Matija Matačko, Mirko Vujić i Josip Kolarević prvo mjesto osvojila je ekipa NK Prugovac, drugo mjesto Udruga vinogradara i voćara Šiljer, a treće Udruga žena Kloštar Podravski. Gulaš koji su ekipe pripremale, svi posjetitelji su mogli besplatno i kušati. Za dobru zabavu svih bio je zadužen bend Čista desetka, a za najmlađe posjetitelje bili su osigurani brojni zabavni sadržaji. 

Zahvaljujemo se Dergez d.o.o. što su za ovu manifestaciju osigurali kruh.

Vidimo se i sljedeće godine u Prugovcu. 

Foto: TZP Dravski Peski, Podravski list (Darko Imbriša), Slavica Galjer