U Podravskim Sesvetama po prvi puta održana manifestacija „Uskrsna košara dobrote“

12.04.2022. 09:00:49

U Podravskim Sesvetama po prvi puta održana manifestacija „Uskrsna košara dobrote“

Prekjučer, na Cvjetnicu, u Podravskim Sesvetama, a u organizaciji Hrvatskog folklornog društva „Sesvečice“, a u suradnji s Općinom i Konjičkim klubom, po prvi puta je održana manifestacija „Uskrsna košara dobrote“.

U sklopu manifestacije, u prostorijama Općine Podravske Sesvete, „Sesvečice“ su pripremile i malu izložbu starih ručnih radova, starih slika kao i predmeta poput molitvenika, križa, krunica i slično.

Uz načelnika općine Mladena Siteka, direktora TZ „Dravski Peski“ Alena Jančija i pomoćnice direktora TZ Koprivničko-križevačke županije Kristine Sočev, na manifestaciji su sudjelovala društva s područja Koprivničko-križevačke, ali i Virovitičko-podravske te Bjelovarsko-bilogorske županije, koji su svojim dolaskom upriličili ovu manifestaciju humanitarnog karaktera.

Tako su članovi KUD-a Delovi, Udruge žena Dinjevac, Čuvarica kulturne baštine iz Kladara, HORKUD-a Bjelovar, KUD-a Grgur Karlovčan iz Kalinovca, Udruge žena „Guščarice“ iz Grabrovnice te Udruge žena iz Kloštra Podravskog, s članovima „Sesvečica“ u tradicionalnim nošnjama nazočili Svetoj misi u Župnoj crkvi nakon koje su s načelnikom Mladenom Sitekom i članovima Konjičkog kluba, u kočijama odvezli Uskrsne košare dobrote najpotrebitijima s područja općine.

 Ovo nam je prva manifestacija ovakvoga tipa. Stvarno smo sretni i ponosni što smo ju mogli održati, što su nam se odazvali skoro svi uzvanici i naravno što smo uveličali najpotrebitijima nadolazeći nam Uskrs. Zahvaljujemo svima na suradnji i nadamo se da će jedna ovakva manifestacija prerasti u tradiciju – rekla je tajnica HFD „Sesvečica“ Monika Barčan.

(Izvor: www.icv.hr, ib; foto: Foto Begović)