Proslavljeno Vincekovo na Dravskim peskima

27.01.2020. 10:59:10

Proslavljeno Vincekovo na Dravskim peskima

Jučer je u vinogradarskom predjelu "Sekilji" u Prugovcu proslavljeno Vincekovo na Dravskim peskima u organizaciji TZ područja "Dravski peski", Udruge vinogradara i voćara "Šiljer" i općine Kloštar Podravski. Ceremonija orezivanja i blagoslova trsa održana je u vinogradu poznatog vinara Alena Bana, a ceremoniju je predvodio Željko Horvat. Nakon ceremonije, krenulo se u obilazak vinogorja uz nezaobilazne tamburaše, a svi posjetitelji mogli su degustirati vina i domaće proizvode više proizvođača koji su se pokazali kao izvrsni domaćini. Osim brojnih posjetitelja, manifestaciji je prisustvovao i načelnik općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović. Nakon obilaska za sve posjetitelje pripremao se fini gulaš u Lovačkom domu LU "Vepar" iz Prugovca.

Ovakva manifestacija je idealna prigoda da se posjetitelji upoznaju s kvalitetom naših vina, ali i domaćih proizvoda. Ovo je treća godina kako organiziramo "Vincekovo na Dravskim peskima" na način da se obilazi više vinara i svake godine nam stiže sve više posjetitelja. Vjerujemo da će to dati dodatni poticaj našim vinarima kako bi se krenuli baviti turističkim djelatnostima na našem području.

Također se zahvaljujemo i mesnicama Kudelić koji su za sve posjetitelje osigurali kobasice i slaninu za tradicionalno "pečenje na šibi".

Vidimo se na Vincekovu i sljedeće godine sa novim sadržajima i u još većem broju.

Fotografije : TZ područja "Dravski peski", prigorski.hr