Proslavljeno Ivanje u Kozarevcu

28.06.2021. 09:41:06

Proslavljeno Ivanje u Kozarevcu

Jučer je bogatim programom proslavljeno Ivanje u Kozarevcu u organizaciji TZ područja Dravski Peski, Općine Kloštar Podravski, Udruge žena Kozarevac i ŠNK Bušpan. Cjelodnevni program je započeo polaganjem vijenaca u spomen na Franju Santo i Damira Sabađiju, a nakon toga Svetom misom obilježena je 100. Obljetnica posvećenja Župne crkve Sv. Franje Ksaverskog. 

Popodnevni dio programa odvijao se na nogometnom i pomoćnom igralištu, a počeo je dječjim igrama i 3. Kozarevečkom grahijadom. Djeca su uživala u igrama koje je pripremila animatorica programa Dora Karas, a nakon igara za sve sudionike su bile pripremljene medalje, hrana i sokovi.

3. Kozarevečka grahijada ove godine okupila je 14 ekipa koje su se natjecale u spremanju graha. Po ocjeni stručnog žirija, prvo mjesto ove godine osvojila je ekipa NK "Mladost" Kloštar Podravski, drugo mjesto ekipa OŠ Petar Preradović iz Pitomače dok je treće mjesto osvojila ekipa DVD-a Kloštar Podravski. 

U nogometu su snage odmjerili domaći ŠNK Bušpan i Croatia iz Grabrovnice, a pobjeda je pripala gostima. 

Druženjem posjetitelja uz glazbu i paljenjem Ivanjskog kresa u pripremi kojeg su i ove godine sudjelovali mještani Kozarevca završilo je još jedno Ivanje u Kozarevcu. Zbog epidemioloških mjera održano je u smanjenom obujmu, ali sa velikom voljom i pomoći mještana Kozarevca. Manifestaciji su prisustvovali i zamjenik župana Koprivničko - križevačke županije Ratimir Ljubić, i načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović.

Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način doprinijeli organizaciji ove manifestacije i vidimo se sljedeće godine!