Proslavljeno Ivanje u Kozarevcu

24.06.2019. 12:49:43

Proslavljeno Ivanje u Kozarevcu

Jučer su mještani Kozarevca proslavili Ivanje u Kozarevcu koje se ove godine održalo u organizaciji TZ područja Dravski peski, Općine Kloštar Podravski, Udruge žena Kozarevac, ŠNK "Bušpan" Kozarevac, DVD-a Kozarevac i Žuše sv. Franje Ksaverskog Kozarevac.

Program je započeo polaganjem vijenaca na grobovima prerano preminulih nogometaša i navijača ŠNK "Bušpan" Kozarevac - Franje Santo, Damira Sabađija i Filipa Kolar. 

U 11 sati služena je Sveta misa u Župnoj crkvi sv. Franje Ksaverskog u Kozarevcu.

Popodnevna događanja počela su u 16 sati na igralištu ŠNK "Bušpan" Kozarevac gdje su se djeca natjecala u nekoliko disciplina : skakanje u vrećama, nošenje vode u žlici, potezanje užeta te nogomet. Za svoj trud i uspjehe djeca su dobile medalje, a članice Udruge žena Kozarevac ugodno su ih iznenadile dječjim specijalitetom - hot dogom.

U 18 sati odigrana je prijateljska nogometna utakmica u spomen Franji Santo između nogometaša ŠNK "Bušpan" i veterana ŠNK "Bušpan". Rezultat je bio 2-2, a valja spomenuti kako su veterani imali vodstvo od 2-0 te nakon nekoliko neikorištenih prilika, seniori se vraćaju u igru i rezultat je 2-2. 

Međusobnim dogovorom odlučeno je kako će se odmah pristupiti izvođenju jedanaesteraca te da će svi igrači pucati. Završilo je 5-4 u korist seniora. 

U 22 sata zapaljen je Ivanjski kres koji je privukao mnoge znatiželjnike. 

Za sve posjetitelje bila je organizirana i zabava uz Kameleon bend gdje se pjevalo i plesalo sve do ranih jutarnjih sati.

Hvala svim udrugama, obiteljima i svima koji su se potrudili za još jedno uspješno Ivanje.