Otvoreno prvenstvo Hrvatske u motocross i quad disciplini privuklo brojne posjetitelje u Kozarevac

03.06.2019. 22:17:55

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u motocross i quad disciplini privuklo brojne posjetitelje u Kozarevac

Jučer se na stazi "Karasov brijeg" u Kozarevcu održalo Otvoreno prvenstvo Hrvatske u motocross i quad disciplini. Nastupilo je preko 150 vozača u nekoliko kategorija. Prekrasan dan i ovaj adrenalinski sport privukli su preko 2.000 posjetitelja koji su mogli uživati u vožnjama najboljih vozača iz Hrvatske i susjednih zemalja. Utrku je otvorio župan Koprivničko - križevačke županije Darko Koren, a otvorenju su prisustvovali : zamjenik župana Darko Sobota, pomoćnica direktora KC-KŽ županije Kristina Sočev, načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović, predsjednik MK Karas team Antun Karas te voditelj TZ područja "Dravski peski" Alen Janći. Prije samog otvorenja himnu su izvele članice Udruge žene Kozarevac.

Utrka u Kozarevcu bila je peta u kalendaru Prvenstva Hrvatske u motocrossu. Prisutni su mogli  pratiti vožnje juniora u klasama MX50, MX65 i MX85, seniora u klasama MX2 i MX Open, veterana i vozača B-lige HMS-a.

Utrkama najjače klase MX Open dominirao je Matija Kelava. U prvoj vožnji utrke u Kozarevcu imao je čak dva manja pada, ali nakon toga pokazao je izvrsnu vožnju i probio se do prve pozicije.

Druga vožnja  nije bila tako stresna. Bolje je startao na svom KTM-u, vrlo brzo zasjeo na čelnu poziciju i onda povećavao svoju prednost. Nije ga omeo niti pljusak koji je “oprao” Karasov brijeg u toj drugoj vožnji. Zbog spomenute ozljede, za Kelavu je ovo prva pobjeda u sezoni. Drugo mjesto osvojio je Luka Crnković iz “MCK Zagreb”, dok je treći ukupno bio Matej Jaroš iz “MK Požega Promet”.

U klasi MX2 dvostruku je pobjedu na svojoj domaćoj stazi upisao Hrvoje Karas, član kluba “MK Karas Team”. Kako je bilo i za očekivati, Karas je na svojoj Yamahi bio odličan pred domaćom publikom. Za njega je ovo povratnička sezona u klasu MX2, nakon dvogodišnjeg izbivanja iz Prvenstva Hrvatske, a pobjeda u Kozarevcu prva mu je u ovoj sezoni.

Dva druga mjesta u kozarevačkim vožnjama upisao je Nikola Hranić, član “MK Bedekovčina” i Kreator Racing MX Teama, koji je još uvijek vodeći u ukupnom poretku te klase. Na trećoj stepenici postolja stajao je Filip Vragotuk iz “MK MX Šipek”.

U konkurenciji seniorskih ekipa klubova, pobjeda je otišla domaćem MK Karas Team, za jedan bod ispred MK Bedekovčina. Timsku pobjedu slavio je Kreator Racing MX Team, za dva boda ispred MX Academy Rens #1 Teama.

Pobjednik dana u juniorskoj klasi MX85 bio je Luka Kunić, također član kluba Nenada Šipeka. Do drugog mjesta stigla je Mia Ribić iz “SMK Savski Marof”, dok je treći bio Dino Lončar iz “MŠD Zabok”. Pobjednik klase MX65 bio je Jan Janković (MK MX Šipek), ispred Tina Trohe (MK Gajs Tim) i Karla Jurinića (MK Bedekovčina), dok je među najmlađima u klasi MX50 slavio Alex Novak (MCK 97). Drugo mjesto pripalo je njegovom klupskom kolegi Roku Graceru, a treće Stefanu Lenčeu iz “MK Pakrac Lipik”.

Klupsku pobjedu kod juniora je slavio MCK 97, a timsku MX Academy Imunosal Team.

Borut Koščak iz “MCK 97” slavio je u klasi veterana iznad 40 godina, dok je kategoriji vozača iznad 50 godina pobjeda pripala Dragutinu Maroviću iz “MCK TRP Marković”. Pobjednici utrka B-lige HMS-a bili su Klemen Popovič (MK MX Šipek) u klasi B 250 i Roman Cvitković(MUB PK Team) u klasi B Open.

Utrka u Kozarevcu bodovana je i za Kup “Vilko Sever”, natjecanje za klubove, a pobjede su ostvarili MCK 97 u kategoriji juniora, MK MX Šipek u kategoriji seniora i MCK TRP Marović u kategoriji veterana.

Utrkom Prvenstva Hrvatske u quadcrossu dominirali su gosti iz Mađarske. Pobjednik dana u seniorskoj klasi bio je Daniel Szilagyi, a drugo mjesto pripalo je Kristofu Karaiju. Treće mjesto osvojio je Damjan Kovač iz EK Malino – Oriovac, dok je Ivan Brdarić iz MCK Jaska, inače vodeći vozač Prvenstva, utrku završio na šestom mjestu.

Pobjedu među veteranima odnio je Damjan Brinovšek, najbolji klub bio je njegov EK Malino – Oriovac, a najbolji tim Jaska Team Mladina.

Organizatori: MK Karas team, TZ područja "Dravski peski" i Općina Kloštar Podravski

Foto: Dražen Nađ