Održana Uskršnja Dergez biciklijada

19.04.2022. 09:37:07

Održana Uskršnja Dergez biciklijada

Na Uskrsni ponedjeljak održana je 2. Dergez biciklijada podravskim krajem u organizaciji TZ područja Dravski Peski, TZ Grada Đurđevca, udruge SUMA i Dergez trgovina. Gotovo 150 biciklista različitih dobnih skupina startao je s dvije različite lokacije – iz Đurđevca (Stari grad) te Kloštra Podravskog (Dergez trgovina). Biciklisti su vozili prema jezeru Separacija, a zatim su zajednički nastavili put lokalnim cestama prema Sportsko-rekreacijskom centru Karaula u Podravskim Sesvetama. Tamo ih dočekao fini domaći grah koji su izvrsno pripremili g. Dražen Đurišević i g. Božo Đurinčić. Nakon dobrog zalogaja, održan je i pub kviz za sve prisutne s vrijednim nagradama. Valja napomenuti kako je za one najmanje organiziran i Lov na pisanice. Mališani su se odlično zabavljali crtajući i bojajući te igrajući razne dječje igre vezane uz Uskrs.

Predstavnici Turističke zajednice područja Dravski Peski, Turističke zajednica grada Đurđevca, Sesvečke udruga mladih aktivista, Dergez trgovina te gotovo 150 podravskih biciklista, ovu su biciklijadu organizirali i vozili za gradsko društvo Crvenog križa iz Đurđevca te je simbolično uručen ček s donacijom od 10.000 kn za pomoć osobama pristiglima iz ratom zahvaćene Ukrajine.

Gospođa Dubravka Jaković, predsjednica spomenutog gradskog društva, zahvalila je u ime Crvenog križa, ali i prisutnih osoba pridošlih iz Ukrajine, na velikodušnoj donaciji i pomoći koja im je u ovim trenucima svakako potrebna. Svatko tko je voljan, može pomoći i donirati sredstva za pomoć osobama iz Ukrajine, uplatom na račun Crvenog križa grada Đurđevca – IBAN HR7023900011100025656. Sve dodatne informacije možete doznati pozivom na brojeve 048/812-113 ili 099/215-5925.

Još jednom zahvaljujemo svim sudionicima na odličnom druženju i bicikliranju s humanitarnim karakterom. Veselimo se novoj biciklijadi idućeg Uskrsa!