Kozarevčani proslavili Rokovo

19.08.2020. 08:43:09

Kozarevčani proslavili Rokovo

Turistička zajednica područja "Dravski peski" i udruge sa područja Kozarevca, a pod pokroviteljstvom Općine Kloštar Podravski, ove nedjelje organizirali su Rokovo u Kozarevcu 2020. 

Program je započeo jutarnjom Svetom misom u 8 sati. U 11 sati održala se svečana misa u župnoj crkvi Svetog Franje Ksaverskog nakon koje se je položio vijenac na grobu poginulog branitelja Dražena Horvata.

Popodnevni dio programa započeo je u 15 sati na OPG-u Picek Zdravko likovnom kolonijom dok je od 16 sati počelo natjecanje u kuhanju gulaša u kojem se natjecalo 17 ekipa. U 17 sati odigrana je nogometna utakmica između domaćina NK "Bušpana" i Veterana NK Mladost Kloštar Podravski. Rezultat je bio 2-0 za veterane. Cjelodnevni animator posjetitelja bio je legendarni Vid Balog dok su se za dobru zabavu pobrinuli dečki iz Kameleon banda.

U 20 sti bilo je proglašenje najboljih ekipa u kuhanju gulaša. Prvo mjesto osvojila je Pčelarska udruga "Bagrem", drug mjesto DVD Kozarevac dok je treće mjesto osvojila Lovača udruga "Srndać".

Manifestaciji je nazočio i načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović te pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko - križevačke županije Kristina Sočev.

Zahvaljujemo se svim udrugama i pojedincima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji ove manifestacije pritom se pridržavajući mjera i uputa Stožera civilne zaštite i HZJZ-a. Također se zahvajujemo Podravka d.d. na posudbi suncobrana.