[KALINOVAC] Ove subote 12. Međunarodna izložba rakije, pripravaka od rakije i octa

12.10.2021. 12:53:02

[KALINOVAC] Ove subote 12. Međunarodna izložba rakije, pripravaka od rakije i octa

Dragi destileri, hobisti i ljubitelji jakih alkoholnih pića,

ove subote (16. listopada) održava se 12. Međunarodna izložba rakije, pripravaka od rakije i octa u Kalinovcu u sklopu "Lukova v Kalnovcu". Izložba će se održati u parku u centru mjesta s početkom u 18 sati , a u slučaju lošeg vremena izložba se seli u društveni dom. 

Kao i do sada, ovo međunarodno ocjenjivanje privuklo je mnoge male i velike proizvođače jakih alkoholnih pića pa je tako ove godine ocjenjeno 110 uzoraka iz Hrvatske, BiH,Kosova,Makedonije ,Slovenije i Srbije. Ocjenjivački tim sastojao se od tri iskusna člana koji su kvalitetu rakija ocjenjivali metodom 20 pozitivnih bodova po Buxbaumu.

Od 110 zaprimljenih uzoraka treba izdvojiti 3 velike zlatne medalje koje su iskočile po kvaliteti. Drago nam je da su upravo ta velika zlata pripala voćna rakija  od dunje i kajsije, među kojima je i jedan vinjak. Poznato je da se samo vrhunskom tehnologijom i odabirom zdravog i zrelog voća mogu dobiti takve rakije što potvrđuje da ima proizvođača koji su educirani i rade kvalitetno. Posebno bi istakli da je ove godine primjetno manje odbačenih uzoraka što također upućuje na to da se proizvođači sve više trude i educiraju. 

Ovo je jedno od najjačih ocjenjivanja u Hrvatskoj i da se kao takvo treba i dalje održavati te se nadamo još većem broju sudionika. Jedino ovakvim događanjima i edukacijama može se utjecati na poboljšanje kvalitete rakija i likera u Hrvatskoj. Time će profitirati jednako proizvođači i potrošači jakih alkoholnih pića! Neka je svima sretno…

Živjeli uz vrhunske rakije…

Glavni organizator ove manifestacije je Poljoprivredna udruga Kalinovac.