HFD „Sesvečice“ i Udruga žena Dinjevac nastupile na XII. Internacionalnom festivalu pjesme i plesa „Rimini Fest“ u Italiji

10.08.2022. 13:59:40

HFD „Sesvečice“ i Udruga žena Dinjevac nastupile na XII. Internacionalnom festivalu pjesme i plesa „Rimini Fest“ u Italiji

U još jednoj suradnji između Virovitičko-podravske i Koprivničko-križevačke županije, Hrvatsko folklorno društvo „Sesvečice“ Podravske Sesvete i Udruga žena Dinjevac od 4. do 9. kolovoza  nastupilo je u Riminiju (Italija) na XII. Internacionalnom festivalu pjesme i plesa „Rimini Fest“.

 

-Nakon dvije godine pandemije uspjeli smo otputovati na još jedan internacionalni festival folklora, ovaj puta naša destinacija je bila Rimini, Italija. Bila nam je iznimna čast i ponosni smo što smo predstavili našu domovinu te time pokazali svo bogatstvo tradicije i narodnih običaja naše lijepe Podravine. Još jedno prekrasno iskustvo je iza nas, a naravno punim plućima nastavljamo tako i dalje – poručuju iz Udruga.

 

Svoju Udrugu, mjesto, županiju i Republiku Hrvatsku predstavili su spletom podravskih pjesama, plesova i polki, te time promovirali kulturu i tradicijske običaje podravskog kraja. Na samom festivalu sudjelovao je šest društava iz Rumunjske, Poljske te Bosne i Hercegovine, te je time  bila i prilika za steći nova poznanstva i prijateljstva.

 

Tekst: I. Barčan

Foto: HFD „Sesvečice“, Udruga žena Dinjevac