Dani Općine Podravske Sesvete proslavljeni bogatim programom

21.09.2021. 08:21:29

Dani Općine Podravske Sesvete proslavljeni bogatim programom

Općina Podravske Sesvete, Turistička zajednica područja Dravski peski i udruge iz Podravskih Sesveta kreirali su bogat i sadržajan program proslave dana Općine Podravske Sesvete u periodu od 11. – 19. rujna 2021. godine.

Program je započeo 11. rujna Dergez biciklijadom koju su organizirali TZ područja Dravski peski, TZ grada Đurđevca, udruga SUMA pod pokroviteljstvo Dergez trgovina. Biciklijada je bila humanitarnog karaktera za Udrugu Mali princ iz Đurđevca kojoj su donirali 5.000,00 kuna.

Više od 60 biciklista različitih dobnih skupina startalo j s dvije različite lokacije - iz Đurđevca (Stari grad) i Kloštra Podravskog (Dergez trgovina).

Biciklisti su vozili prema jezeru Separacija, a zatim su zajednički nastavili put lokalnim cestama prema Sportsko-rekreacijskom centru Karaula u Podravskim Sesvetama, gdje ih dočekao fini domaći grah koji su izvrsno pripremili g. Dražen Đurišević i g. Božo Đurinčić!

 

Za dobru atmosferu pobrinuo se tamburaški sastav Bez imena

12. rujna na nogometnom igralištu „Kladje“ održan je susret Podravina – Slavonija - natjecanje u starim sportovima u organizaciji KPU Mladost iz Podravskih Sesveta. Natjecalo se oko 100 sudionika u 11 različitih diciplina. Osim domaćina tu su bile i ekipe Našica, Podgorja, Draganec, Mekiša i Brodića.

Mnogobrojni posjetitelji mogli su uživati u majstorskim potezima bacača potkove, kozličanju, hodaljkama, biču, vraničanju, sekirici i verižanju. Za sve sudionike osiguran je besplatan ručak

Isti dan održano je i natjecanje u odbojci na pijesku u organizaciji SUME(Sesvečke udruge mladih), Ukupno je nastupilo 7 ekipa ,a natjecanje je održano na TRC Karauli u fer i sportskoj borbi uz obilje zabave, smijeha, pjesme, raznih akrobatskih sportskih poteza igrača . Veliku pomoć pri organizaciji natjecanja dali su dečki iz ŠRK Kečiga koji su za sve natjecatelje i posjetitelje pripremali hranu.

U blizini „Karaule“ održano je natjecanje u gađanju glinenih golubova na streljani LU Jelen Podravske Sesvete.

Sudjelovalo je 20 ekipa, a na fair playu 51 natjecatelj. Svaki natjecatelj je ispucao 20 metaka

prema „crvenom letećem tanjuriću“ – glinenom golubu. Usporedno s time natjecatelji su se ogledali i u gađanju zračnom puškom.

Natjecanje je počelo oko 10 sati a završilo oko 20 sati podjelom pehara i nagrada najuspješnijim društvima i pojedincima. Cijelo to vrijeme kuhari su neumorno radili kako bi igrače održali u odličnoj formi, a poredak je bio :

 

Ekipno

1. mjesto Vepar, V. Poganec

2. mjesto Zeko, Kalinovac

3. mjesto Fazan, Peteranec

Pojedinačno:

1.Dominik Špernjak, Fazan Peteranec

2.Dejan Stunjek, Lisica Hlebine

3.Kristijan Kovač, Fazan Molve

Žene

1. Martina Hirjanić, Bilogora M. Mučna

2. Emina Đurašević, Vepar V. Poganec

3.Jadranka Janković, Fatan Ruševac

Fair Play

1.Ploh Damir, Vepar V. Poganec

2.Lovašin Damir, Fazan Ferdinandovac

3. Mirko Cvetković, Jelen Đurđevac

 

Program se nastavio u petak, 17. rujna gdje je otvorena izložba Udruge umirovljenika Podravske Sesvete, a kasnije navečer na nogometnom igralištu održan je nastup TS Dangube.

 

U subotu 18. rujna  posjetitelji su tokom cijelog dana imali puno toga za vidjeti. Izložba fotografija Udruge umirovljenika Podravske Sesvete nastavljena je od 14 sati u maloj sali, dok je od 15 sati udruga SUMA organizirala mini olimpijadu za najmlađe posjetitelje. Paraleno s mini olimpijadom počelo je natjecanje u kuhanju gulaša koja je trajalo do 19 sati, a natjecalo se 8 ekipa. Prvo mjesto osvojia je ekipa LU Jelen, drugo mjesto ekipa KPU Mladost, dok je treće mjesto osvojila ekipa Am najjjjjj. Natjecanje je organizirala TZ područja Dravski peski uz potporu Općine Podravske Sesvete i LU Jelen.

Tokom popodneva svi posjetitelji mogli su se besplatno provozati kočijama u organizaciji Konjičkog kluba Podravske Sesvete.

Za najmlađe posjetitelje tijekom cijeloga dana bili su osigurani besplatni napuhanci, a od 18 sati mogli su uživati u predstavi „U duru i molu za vrtić i školu“.

Kako svi natjecatelji i posjetitelji, Općina Podravske Sesvete pripremila je besplatne porcije pravog specijaliteta - vola sa ražnja, a nakon natjecanja svi su mogli uživati i u gulašu. 

Od 19 sati napozornicu je stupila grupa Enigma koja je bila predgrupa popularnim dečkima iz Crvene Jabuke čiji je koncert krenuo iza 21 sat te oduševio brojne posjetitelje. Na samom koncertu skupio se veliki broj posjetitelja koji su zajedno sa Žerom i ekipom pjevali brojne hitove.

U nedjelju je održana izložba kolača Udruge umirovljenika Podravske Sesvete te udruge Suma te svečana Sveta misa kojom je zaključena ovogodišnja proslava Dana Općine Podravske Sesvete.

 Uskoro još fotografija, a do tada uživajte u ovoj bogatoj fotogaleriji.

Foto: Stjepan Jagić, Toni Fereža, Alen Janći