Brojni posjetitelji na proslavi blagdana sv. margarete u Prugovcu

19.07.2022. 07:50:27

Brojni posjetitelji na proslavi blagdana sv. margarete u Prugovcu

U organizacji TZ područja Dravski Peski, Općine Kloštar Podravski te udruga iz Prugovca održana je proslava blagdana sv. Margarete u Prugovcu koja se ove godine obilježavala dva dana. Program je počeo u subotu, 16.srpnja nogometnim turnirom koji je organizirao NK Prugovac, a nastupilo je ukupno šest ekipa raspoređenih u 2 grupe: U grupi A nastupali su NK Prugovac, NK Mičetinac i Veterani NK Mladost Kloštar Podravski dok su u grupi B nastupale ekipe: NK Mladost Kloštar Podravski, NK Podravec Dinjevac i NK Croatia iz Grabrovnice. Prolaz u polufinala koja su se održala u nedjelju osigurale su ekipe NK Prugovac, NK Mladost Veterani, NK Mladost i NK Podravec Dinjevac.

Također u subotu u organizaciji TZ područja Dravski Peski, Trgovina Dergez i udruge SUMA po prvi puta u Prugovac stigla je Dergez ljetna kino karavana – kino na otvorenom. Djeca su mogla uživati u besplatnim napuhancima, a za brojne zanimljive dječje igre pobrinula se sveprisutna i vrlo aktivna udruga SUMA koja je vrlo važan kotačić u cijeloj kino karavani. Od 21 sat svi su uživali u kinoprojekciji filma „Najgora noć u životu“. Želimo zahvaliti i vinariji Ban iz Prugovca koja je posjetiteljima besplatno nudila kušanje vrhunskih vina iz njihovog podruma. U toku dana održano je i natjecanje u gađanju glinenih golubova gdje su nastuile ekipe LU Vepar iz Prugovca kao domaćin, LU Srndać iz Kloštra Podravskog te LU Jelen iz Podravskih Sesveta.

U nedjelju je u crkvi sv. Barbare održana Sveta misa, a od 16 sati nastavljen je daljnji program.

Nastavljen je nogometni turnir koji je u polufinalu spojio dvije Mladosti – veterane i seniore iz Kloštra Podravskog gdje su boljim izvođenjem jedanaesteraca seniori prošli dalje. U drugom polufinalu susreli su se domaćini NK Prugovac i NK Podravac Dinjevac gdje su gosti slavili 1-0 i otišli u finale. U utakmici za treće mjesto između Nk Prugovac i NK Mladost veterani uspješniji su bili domaćini dok je u finalu slavila NK Mladost protiv NK Podravca. Najboljim igračem turnira proglašen je Borna Šandrovčan iz NK Mladost, najboljim golmanom Nenad Gašparić iz NK Podravec dok je najbolji strijelac bio Antonio Nikolić iz NK Prugovac.

U 16 sati počelo je i natjecanje u kuhanju gulaša gdje se natjecalo 20 ekipa, a glavni animator programa bio je Aleksandar Lazić. Nakon tri i pol sata kuhanja, došlo je vrijeme da ekipe odnesu svoje uzorke na ocjenjivanje stručnom žiriju u sastavu Matija Patačko i Miroslav Mirković koji je vrlo poznat po svojoj emisiji Gastro tražilica gdje ocjenjuje razna jela po restoranima u nekoliko država, a na svom Youtube kanalu ima gotovo 50 tisuća pretplatnika. Nakon kušanja uzoraka, pala je sljedeća odluka: najbolji gulaš skuhala je ekipa OŠ Pitomača, drugo mjesto LU Vepar iz Prugovca dok je treće mjesto osvojila ekipa spojena iz više krajeva Podravine : Gruntovčani, Borovljanci i Novovirovci.

Od 18 sati pa sve do jutra za dobru zabavu pobrinuli su se dečki iz TS Mjesečina, a u 21 sat održana je Javna pokazna vježba u organizaciji DVD-a Prugovac.

Vidimo se i sljedeće godine u Prugovcu.

 Foto: Ivan Nemet i Alen Janći